Forum pasozyty-grzybice-leczenie.forumoteka.pl Strona Główna pasozyty-grzybice-leczenie.forumoteka.pl
Forum dyskusyjne dotyczące leczenia przeciw pasożytom zewnętrznym, wewnętrznym, grzybom. Leki, metody naturalne. Jan Krongboon massagewarsaw gmail com
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sprzedam leki pasozyty Prazykwantel Iwermektyna Zentel Albendazol Vermox Mebendazol Yomesan Niklozamid. Przeciw grzybicy: Itrakonazol Orungal Gryzeofulwina Ketokonazol Nystatyna Flukonazol massagewarsaw@gmail.com
Leczenie grzybic

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum pasozyty-grzybice-leczenie.forumoteka.pl Strona Główna -> Forum grzybice
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
prazykwantel
Site Admin


Dołączył: 18 Sie 2018
Posty: 96
Skąd: warszawa bangkok

PostWysłany: Sob Sie 18, 2018 7:29 pm    Temat postu: Leczenie grzybic Odpowiedz z cytatem

marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2015-11-28 23:20
Candida


pass1
dołączył: 2015-11-13
postów: 11

2015-11-14 11:27 Witam robiłam badanie posiew kału na candide.
Wyniki Badania:
Po 7 dniach inkubacji grzybów pleśniowych nie wyhodowano
W warunkach tlenowych po 48h wyhodowano :
Candida Ablicans –nieliczne
Moje objawy:
-suchość w ustach
-biegunki lub zaparcia,
-kłucie w klatce piersiowej,
-chroniczne zmęczenie-brak sił,
-senność, osłabienie koncentracji i pamięci,
-swędzenie skóry,nosa i odbytu,
-suchość skóry
-wysypki na twarzy
-bóle głowy
-uczucia zatkania w nosie
--gazy
-zimne stopy i ręce,
-problemy z zatokami
-infekcje narządów płciowych;
-łaknienie na słodycze
- bulgotania, przelewania w jelitach
- biały nalot na języku
- nudności
-spękane usta
-egzema (wypryski skórne)
-bóle gardła
-pieczenie i łzawienie spojówek
-chrypa
-charkanie
-brak koordynacji ruchowej
-obniżony nastrój,
Robiłam badania krwi i są zawsze prawidłowe{ tylko limfocyty mam zawsze obniżone}.
Robiłam także EKG serca-wyniki w normie
Badanie na tarczyce-wyniki w normie
Glukoza-wyniki w normie
Czy według was może to być candida ,jeśli wyniki badania na kał wyszły candida ablicans nieliczne czy może jeszcze raz powtórzyć wyniki.Czy mógłby ktoś pomóc co zmaga się z tym problemem .Jakie jeszcze można zrobic badania na candide i jakie polecacie sprawdzone laboratorium.Proszę o odpowiedzi.





pass1
dołączył: 2015-11-13
postów: 11

2015-11-14 14:11 Czy moze ktoś odpisać na moje pytanie


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 15

2015-11-15 17:33 potwierdzam to Candida Ablicans


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 15

2015-11-15 20:04 Dodam objawy grzybicy:
-grzyb pojawia się w ciepłych wilgotnych miejscach(między palcami stóp nóg,dziury w piętach,brązowe paznokcie,narządy płciowe mężczyzn i kobiet,pachwiny w kroczu)
-białawe i zimne ręce nogi
-słabe paznokcie,brązowe paznokcie
-czerwone plamy z wypryskami po środku(uda,kolana,łytki,plecy,klatka piersiowa)
-czerwone plamy (podobne jak pogryzienie przez owady)
-metaliczny smak w ustach
-utrata węchu
-białawe dziąsła i podniebienie
-drętwienie kończyn
-próchnica zębów (występuje w parze z grzybicą)(przyczyna pszenica i cukier)
-łupież

Widoczne objawy zewnętrzne grzybicy to tylko wierzchołek góry lodowej problemu grzybica.Początek rozwoju Candida Ablicans to jelita(uboga,niewłaściwa dieta).Grzybica osłabia i dziurawi przedostaje się do innych narządów(przerasta skórę,występuje pod skórą,przerasta pęcherz moczowy i kanaliki wylotowe,trzustkę i kanaliki ,zapalenie ucha środkowego,stawy itp.)
Trzeba mieć świadomość że grzybica wyrasta z naszego ciała,
w wyniku przesycenia tkanek niestrawionymi węglowodanami.




marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2015-11-28 23:26
Leczenie grzybicy.

Połaczenie diety przeciwgrzybicznej,
diety według grupi krwi,
diety rozdzielnej daje widoczne rezultaty.

Dieta przeciwgrzybiczna(na początku zamula umysł-brak cukrów)

Drożdżyca rozwija się na pożywce z cukru i skrobi i są zasilaneprzez ziarna zawierające gluten(pszenica,żyto,owies,jęczmień).
Dieta polega na ograniczeniu do minimum tych produktów i
zastąpienie innymi.
Unikanie i minimalizowanie :
-cukru,ziemniaków,soki i przetwory owocowe,słodkie owoce
-pszenica ze względu na jej powszechność(głowny produkt
przemyśle spożywczym),bułki,chleb pszenny,chleb mieszany(duża
domieszka pszenicy) ,ciasta,ciastka,drożdżówki,makarony,kopy tka)
-piwo,alkohole,napoje gazowane
-ocet,przetwory octowe,marynaty,musztarda,keczup
-mleko,topione,żółte i pleśniowe sery
-wędliny z masowej produkcji
-ryby w puszkach i panierowane
-soja i przetwory sojowe
-drożdże

Diety według grupi krwi
Grupa krwi od tysiącleci jest ściśle związana z układem pokarmowym.
Grupa "0" najstarsza ponad 140 tys. lat -ok.połowy polaków posiada
tą grupę krwi. Trzon żywienia w tej grupie to mięso , ryby i warzywa inne
produkty to dodatki.
Dieta według grupy krwi "0" pokrywa się z dietą przeciwgrzybiczną:
-unikanie zbóż(słabo strawiane,tycie)
-oprócz jaj minimalizowanie nabiału
-unikanie fruktozy(unikanie spożywania w dużej ilości słodkich
owoców i soków(słabo strawiane,tycie)).

Dieta rozdzielna
Są 3 grupy:-grupa białkowa
-grupa neutralna
-grupa węglanowa
polega ona na łączeniu produktów żywnościowych.

Nie łączymy skrajnych grup białkowej i węglanowej(ziemniaki i mięso).
Łączymy białka z grupą neutralną.
Łączymy węglowodany z grupą neutralną.
==============================
Najgorszy produkt to pszenica
bo:
-ze względu na spożywaną ilość(monotonia),najgorsza dla grupy krwi
"0"
-najbardziej rozpowszechniona(pseudowybór)
-nieefektywna,niepszyswajalna (przybieramy na wadze)
-żadna z grup krwi nawet "A" nie przyswaja pszenicy
-niewskazana dla cukrzyków (gwałtowne wachania cukru we krwi,nagły
wrost a następnie nagły spadek
-po ok. 2 odczuwamy głód,
-podatna na pleśnie(aby urosła w naszym klimacie intensywnie
pryskana)
-jest łatwą pożywką dla grzybicy ,zawiera gluten
-znajduje się w wielu produktach(np.płatki kukurydziane 80% ,chleb
mieszany 80%)
-jest mocno zmodyfikowana genetycznie (ile procent pszenicy w
pszenicy ? )
-podobno pojawiły się białka głodu(w celu zwiększenia konsumcji)
-mocno ogranicza przyswajanie magnezu i wapnia
-brak magnezu ojawia się (widzenie tzw "gwiazdek" przeważnie
po wysiłku,nagłym przyjęciu pozycji stojącej
-brak wapnia:słabe kości,brązowe paznokcie,
zwyrodnienie stawów, wynik chodzenie o lasce
- poprostu kaleczy organizm

Następny produkt to cukier dodawany do wielu produktów,przez co jest przekroczone dzienne jego zapotrzebowanie organizmu.
Następny produkt Kartofle ze względu spożywaną ilość --to cukier
Następny produkt soki,nektary w kartonach,w butelkach -- duża ilość cukrów,fruktozy,np.dzienna dawka owoców to 1 małe jabłko lub 1/2 średniego jabłka(sugerować się wielkością naszej pięści lub ile owoców zmięścimy w garści.
Następny produkt sztuczne gazowane napoje(jedna mała puszka napoju gazowanego posiada 5 łyżek cukru to jest o jedną łyżkę więcej niż dzienne zapotrzebowanie kobiety na cukier)
Następny produkt to wędliny(przetworzone mięso) ze względu stosowanie dużej ilości rakotwórczych konserwantów,długie terminy przydatności( pytanie:czy to mięso czy już padlina ?)Ze względu na sposób hodowli (uwaga na hodowlane łososie norweskie ,szkockie są toksyczne ,karmione mączką rybną z ryb poławianych z obszarów skażonych przez przezmysł,karmione barwnikiem)




marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2015-11-28 23:28
pass1
dołączył: 2015-11-13
postów: 11

2015-11-17 12:02 pytanie do użytkownika marian23:A ty też zmagasz się z tym cholerstwem ,potwierdzałeś to jakimiś wynikami .Zastanawiam się czy jeszcze nie zrobić badań na pasożyty i jeszcze raz na candide tylko wymaz ze sliny.Ale podobno candida tez jest w naszym organizmie wiec tak naprawde nie wiadomo czy mam ta candide jako chorobe.A chciałam sie jeszcze spytać co można wykryć w badaniu na gastroskopie czy np.pasozyty,bakterie lub candide.


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 17

2015-11-17 21:25

U zdrowego człowieka drożdżak candida występuje w końcowej części jelita. Zajmuje treść pokarmową uniemożliwiając rozwój szkodliwych bakteri, pełni więc pożyteczną rolę.
Rozwojowi grzyba sprzyja dieta bogata w węglowodanany(w przypadku grupy krwi "0" która nie jest przystosowana biologicznie do trawienia w dużej ilości zbóż,owoców w szczególności tych słodkich(fruktoza)) dodamy do tego nadmiar cukru. Drożdżak intensywnie się rozwija,zmienia formę na patogenną i atakuje i potrawi wytwarzać zarodniki.Sądze że grzyb podąża za pokarmem, przerasta tkanki przesycone nadmiarem węglowodanów i glutenu itp.

Połączenie diety przeciwgrzybicznej,diety według grupi krwi i diety rozdzielnej ma na celu lepszego strawienia właściwego pokarmu.

Leczenie trwa ok. 7 miesięcy , zarodniki mają ponoć zdolność do kiełkowania przez ok. 2 lat. Być może pojawiły się już nowoczesne leki na grzybicę wspomagające dietę, trzeba zapytać lekarza.


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 17

2015-11-17 21:44

Ponoć drożdżycę można rozpoznać domowym sposobem.
Rano zaraz po obudzeniu należy napluć ślinę do szklanki wypełnionej wodą i obserwować 3 razy po okresach 15 minutowych.
Jeżeli ślina unosi się na wodzie jest wszysko w porządku.
Natomiast gdy pojawiają się w wodzie cienkie nitki oznacza to grzybicę.




marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2015-11-28 23:30
Mam grupę krwi 0" i leczę się od 4 miesiecy i stwierdzam że połączenie tych trzech diet sprawdza się.

Najtrudniejszy jest okres pierwsze 1,5 miesiąca(okres zmiany diety) po około 3-4 miesiąca poprawia się samopoczucie i chęci(okres przestawienia organizmu na nową dietę).

Ważne: tak jeść aby zachować tendencję zniżkową dla grzyba ale samemu się nie osłabić. Na siłę i na szybko nie zwalczymy grzyba(prędzej siebie). Grzyb dość powoli ustępuje zwłaszcza na początku diety,po około 3-4miesięcy szybciej takie odnoszę wrażenie(ustępuje lawinowo).

Ważne aby dietę dobrze zacząć, sama dieta przeciwgrzybiczna to za mało należy uwzględnić grupę krwi,wiemy wówczas na czym konkrętnie stoimy. W moim przypadku "0" czyli jedzenie mięsa jak najmniej przetworzonego i podrobów mięsnych, ryb i warzyw świeżych dodaje sił.

Zrezygnowałem ze zbóż glutenowych,zwłaszcza pszenicy (wyjątkowo czysty chleb żytni na zakwasie 1-2 kromki na dzień najlepiej z rana)Można jeść : kasza gryczana,ryży dziki,ryż czany,ryż brązowy,amarantus,komosa ryżowa,kasza jaglana -potraktować jako uzupełnienie.

Oprócz jak nabiał ograniczamy. Z nabiału jem jaja(6 na tydzień),ser kozi,mocarella, jak niema w sklepie to twarożek,jogurt naturalny.

Z rana jem potrawy lekkostrawne,drugie śniadanie podobnie,mięso najlepiej po południu(trawienie trwa ok.5 godz, gęś i kaczka 8 godzin),kolacja bardziej lekkostrawna.

Ważne aby jeść warzywa(zielonego)
Wino czerwone wytrawne,półwytrawne oraz zioła ułatwia trawienie tłustego mięsa.

Mam wrażenie że popijanie wina czerwonego wytrawnego,półwytrawnego(z okolic węgier,bułgarii,rumunii(mają mało cukru są bardziej kwaśne) pomaga, przyspiesza leczenie grzybicy.
Odwrotny zaś skutek przynosi popijanie win słodkich,lub pochodzących z cieplejszych krajów.(u mnie pojawiły się czerwone plamki na skórze-oznaka grzybicy)

Wążne jest pierwsze 1,5 miesiąca podkreślam należy dobrze jeść 3 albo 4 razy w ciągu dnia aby się nie osłabić.Jeść w takich ilościach aby być sytym.
1 miesiąc odzwyczajanie się od pszenicy.
Zamulenie umysłu przez około3-4 miesiące małą ilością cukru,po tym czasie organizm przestawia się na niższy poziom zapotrzebowania na cukier,podpieram się jedząc grepfrut(1/3owocu na dzień),pomaga dobrze pogryźć kromkę chleba żytniego i poślinić,dzięki ślinie strawimy chleb otrzymamy węglowodany.Ja podpieram się jeszcze ksylitolem(xylitol)(najlepszy z Finlandi)-alkohol cukrowy -wygląda jak cukier,smakuje jak cukier nawet lepiej(dawka max. na dzień 3 łyżeczki(rano-1,południe-1,wieczorem-1), uwaga przez pierwszy tydzień zażywania to połowę łyżeczki na dzięń bo inaczej grozi rozwolnienie. Ksylitol jest przetwarzany w jelitach i wątrobie na glukozę,zaleta nie fermentuje w lelitach,większe dawki nie zalecane -niekorzystny na nerki.Jeżeli zauważymy osłabienie wzroku to oznaka zbyt niskiego poziomu cukru,należy zjeść zwykły cukier lub łyknąć miodu.Po 4 miesiącach odczuwam mniejszą potrzebę jedzenia ksylitolu.

Pierwszy korzystny efekt diety pomimo solidnego jedzenia utrata wagi,człowiek ma poczucie lekkości-dobry sposób na poprawę sylwetki.
Najszybciej odetkał się nos,
po 1,5 miesiąca zdrowe,mocne paznokcie,
po 2miesiącach zdrowe stopy(grzybica ustąpiła bez smarowania)
po 3miesiącach ciepłe dłonie,mieśnie są bardziej efektywne
po 3,5 miesiącach brak łupieżu
po 4 miesiącach lepsze samopoczucie,przypływ sił,wytrzymałość.
Ważne przy leczeniu uprawiamy gimnastykę,chodzimy lub biegamy wystarczy co drugi dzień po 20 minut(ważne by się spocić)
Pijemy dużo wody, herbaty ziołowe, herbaty owocowe.
Płyny pijemy 30 minut do 1 godziny przed jedzeniem lub po strawieniu pokarmu conajmniej ok.2-3 godzin aby nie rozcięczać pokarmu w czasie trawienia.Jeżeli pokarm jest zbyt suchy to trochę płynu -wskazane.
Picie herbat owocowych pasuje po strawieniu mięsa.
Po zjedzeniu mięsa wskazane jest wypicie trochę wina czerwonego wytrawnego lub półwytrawnego.


Tomasz007
dołączył: 2015-11-02
postów: 6

2015-12-03 11:37
Do ''marian23'':
Proszę o kontakt na perzu10@gmail.com. Bo idę twoim śladem i twoimi uwagami, lecz niektóre bym lekko zmodyfikował. Stosuje to wszystko podobnie jak Ty, ale dopiero od niecałego miesiąca i jest lepiej... Biorę też suple. Ale jeśli nie problem to chciałbym być w kontakcie (na maila-bo tu są ludzie też co lubią mieszać), i będziemy się uzupełniać/dzielić info. co do rezultatów i innych rzeczy.
CAŁY CZAS DO PRZODU


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2015-12-12 23:01
Mięso(jak najmniej wędlin) (większy udział wołowiny,ryb) dla lepszego trawienia z ziołami lub z surówkami.Pasuje także jeść kawałek jabłka, jagód po mięsie. Trochę smalcu szarego,smalcu gęsiego na pewno nie zaszkodzi, można smarować nimi dość grubo chleb żytni.
Po około 4 miesiącach przemiana materii organizmu jest większa ,aby ustabilizować wagę ciała jedzenie tłustych kawałków jest wskazane. W tłuszczach rozpuszczają się witaminy. Smalec daje energię na cały dzień , tłusta ryba raz na tydzień, olej lniany itp.
Godnej uwagi zasługują śledzie. Jeżeli są solone aby pozbyć się nadmiaru soli należy je wypłukać,śledzie po odsączeniu wrzucamy do lodówki – teraz są o wiele smaczniejsze.Śledzie w oleju wystarczy wrzucić na papierowe ręczniki—bez oleju są o wiele bardziej strawne.
Wino czerwone wytrawne,półwytrawne ułatwia trawienie tłustego mięsa.
Picie herbat owocowych pasuje po strawieniu mięsa.

Zrezygnowałem ze zbóż glutenowych,zwłaszcza pszenicy (wyjątkowo czysty chleb żytni na zakwasie 1-2 kromki na dzień najlepiej z rana)Można jeść : kasza gryczana,ryży dziki,ryż czany,ryż brązowy,amarantus,komosa ryżowa,kasza jaglana -potraktować jako uzupełnienie.(ciepła kasza jaglana wymieszana z kilkoma łyżkami smalcu domowej roboty(bardziej brunatny) ogórek kiszony=smaczne,pożywne danie)


Oprócz jaj nabiał ograniczam.Z nabiału jem jaja(6 na tydzień),ser kozi,mocarella, jak niema w sklepie to twarożek,jogurt naturalny,masło .
(Amarantus wymieszany z jogurtem naturalnym-ciekawa kompozycja smakowa)

Z rana jem potrawy lekkostrawne,drugie śniadanie podobnie,mięso najlepiej po południu(trawienie trwa ok.5 godz, gęś i kaczka 8 godzin),kolacja bardziej lekkostrawna(mogą być ryby,warzywa).

Ważne aby jeść warzywa(surówki) (brokuły,papryka,pomidory,niedoceniana cebula,czosnek itp.).Warzywa odkwaszają organizm,dostarczają minerały między innymi wapń,węglowodany.Na początku diety mniej gotowanej marchwi i buraków(są zbyt słodkie)(po około 4 miesięcy bez ograniczeń)
Ograniczanie ziemniaków( w małych ilościach np. dodatek do zupy warzywnej, zjedzenie pół lub jednego ziemniaka).

Owoce trawimy w małych ilościach, resztą karmi się grzyb.(Duża ilość fruktozy obciąża wątrobę,odkładana jest w postaci tłuszczu międzytkankowego(niebezpiecznego),duża ilość fruktozy –doskonała pożywka dla raka np.,trzustki). Ilość jaką potrzebujemy na dzień to taka ilość którą zmieścimy w jednej dłoni(małe jabłko,2-3 śliwki,garść wiśni,raz do czasu banan z rana,ananas świeży grubszy plaster(dobry na jelita) itp.Grepfrut i cytryna odkwaszają organizm. Unikamy pomarańczy,mandarynek,kiwi,melony(Jeżeli tak,to tylko kilka plasterków).

Dla uzupełnienia jodu i minerałów : sól jodowana albo glony. Soli nie używamy w tym samym czasie gdy zażywamy glony (wakame,kombu,nori najlepiej na przemian) ze względu na bardzo wysokie stężenie jodu i innych minerałów(wskazana ilość na dzień 2 łyżeczki od herbaty)

Zrezygnowałem z herbaty czarnej, kawy,kawy rozpuszczanej,piwa,wódki.

Po 4 miesiącach pozwalam sobie na 2 łyki miodu z pyłkiem kwiatowym(pierzga) w poniedziałek rano na rozpoczęcie tygodnia.W tygodniu 2-3 łyżeczki prawdziwego dżemu z małą ilością cukru.

Po 4 miesiącach w celu stabilizacji wagi więcej tłuszczu (smalec,boczek,tłuste ryby = energia) ,
więcej kasz wymieszanych z smalcem.


Sporo gotowych dań w diecie przeciwgrzybicznej znajdziemy w internecie.


Radek79
dołączył: 2014-09-19
postów: 1008

2015-12-13 10:37
Do marian23 .

Oczywiście że nie musi być to grzybica.Mogą być pasożyty lub przerost złych bakterii jelitowych lub jakiś wirus.A może być grzybica z innymi rzeczami.


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2015-12-21 13:49
Wszyskie powyższe objawy to grzybica w różnych stadiach zarastania ciała. Widoczna grzybica oznacza zaawansowane zagrzybienie ciała(znak by zacząć się leczyć--najłatwiej zmienić dietę na tą bardziej właściwą).
U mnie po 5 miesiącach diety język przyjął barwę naturalną.


bozena96
dołączył: 2015-12-30
postów: 1

2015-12-30 16:14
Badanie krwi w takich przypadkach jest bardzo istotne http://www.badania-medyczne.pl/badanie- krwi-lodz-laboratorium-cennik/ w łódzkim labolatorium fajnie robią tego typu badania i wcale nie drogo


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2016-01-15 22:10
Gluten w postaci proszku wytworzonego z pszenicy i dodawany jest do wielu produktów spożywczych (np.lody,niektóre wędliny, nawet znalazłem go w jednym ze smalców). Dodatkowa ilość ilość glutenu w żywności przetworzonej prowadzi prawdopodobnie do nasilenia objawów drożdżycy w społeczeństwie.


macieju
dołączył: 2016-01-17
postów: 1

2016-01-17 13:08
W badaniach krwi wychodzi wiele sa mialem podobny problem zrobilem sobie badania w Lodzi i wszystko poszlo potem gladko


Elizabeth
dołączył: 2015-06-24
postów: 958

2016-01-17 14:55
gladko mu poszlo.. jak rozwolnienie..


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2016-02-28 01:37
Potwierdzam , tłuszcze są istotne w diecie człowieka. Przez pierwsze 4 miesiące diety nie jadłem tłuszczy(po prostu zapomniałem) ,spadała waga ciała, czegoś brakowało , właśnie tłuszczu w rozsądnej ilości (2-3 duże łyżki stołowe ). Człowiek jest z natury przystosowany do trawienia tłuszczy. Utrzymanie metabolizmu tłuszczów na pewnym poziomie jest korzystne (zachowany jest przepływ soków trawiennych nie ma przestojów). Od kiedy jem świadomie tłuszcz wszystko jest w porządku(więcej energii,lepsze samopoczucie,lepsze wysypianie,lepsza cera,mniej zmęczenia).

Stwierdzam że od początku diety powinno się jeść tłuszcz(na początku w mniejszej ilości), ponieważ zastępuje i zmniejsza apetyt na cukier.(przejście na dietę jest łagodniejsze)

Trudności z metabolizmem tłuszczy jakie mogą się pojawić będą wynikały z zagrzybienia organów wewnętrznych takich jak trzustka ,kanalik wylotowy trzustki,dwunastnicy,kanaliki wylotowego wypływu żółci , żyły główne oraz naczynia krwionośne. Po 5-6 miesiącach diety co mogę stwierdzić przepływ krwi jest płynny, wcześniej przed dietą odczuwałem pulsowanie.

Nie mylić posiadania tkanki tkanki tłuszczowej z jedzeniem tłuszczy.
Tkanka tłuszczowa odkłada się jedząc duże ilości zboża,cukier,ziemniaki,słodkie owoce (pomarańcze,mandarynki,kiwi,jabłka)(przy dużej ilości słodkich owoców odkłada się tłuszcz międzytkankowy bardziej niebezpieczny(potwierdzam to z własnych nawyków żywieniowych)).

Do smażenia nadają się jedynie tłuszcze nasycone stabilne: tłuszcz kokosowy,smalec,masło klarowane.(nie rozkładają się na inne związki w podwyższonej temperaturze)
Do krótkiego smażenia np.jaj masło.

Do jedzenia smalec z gęsi ,smalec,masło,(tłuste ryby, siemię lniane,olej lniany-kwasy omega3 bardzo istotne),orzechy(garść) itp.

Podsumując (grupa krwi 0) podstawa żywienia to : mięso,warzywa,tłuszcze.


pawelgolan
dołączył: 2016-01-03
postów: 48

2016-02-28 09:43
Marian23 jaka ilość węglowodanów bedzie rozsądna w postaci złożonych aby siebie nie osłabić ale żeby grzybowi nie dawać zniżki?


grzegorz
dołączył: 2016-01-02
postów: 177

2016-02-28 13:48
Witaj Marian23

Miło dla odmiany przeczytać coś sensownego
Kawał fajnej roboty Twój wpis


Grupa krwi jest ważna ale też bardzo ważny jest jej odczynnik
wskazujący na krążenia płynów ustrojowych lewo czy prawo skrętnie

Jeśli możesz czy masz ochotę to dodaj tą ważną a czasem kluczową informację
Pozdrawiam Cię Smile
GT


Viki11
dołączył: 2016-02-28
postów: 5

2016-02-28 17:27
Na walkę ze stwierdzona grzybicą najlepszy jest lek flumycon i jego odpowiedniki np.flukonazol, po przeleczeniu 7-14 dni w zależności od przypadku natęzenia lokalizacji,czasem potrzeba zwłaszcza przy wadliwie działającym systemie odpornościowym dawka przypominająca (jak przy leczeniu kandydozy pochwy 1 tabl. na tydzień).Oczywiście ścisła dieta bez cukru miodu białego pieczywa skrobii itd. olejek oregana lub z czarnuszki 3x dziennie łyzeczka,plus picie zaparzonych ziół (mogą być prowansalskie lub zmieszane oregano tymianek majeranek plus imbir kurkuma gożdziki,dobrze sobie taki słoiczek zrobić gotowy wychodzi grosze a ma b.silne działanie, dawkę dostosowujemy do aktualnego stanu - mozna spokojnie przy zaostrzeniu 4 kopiate łyżki suszu parzyć i pić cały dzień -lepsze to niż kolejna seria z flumykonem zawsze warto spróbować na początku metody naturalne)
Jakaś forma b-glukanu (ja kupuje sproszkowane grzybki schitake- wychodzi taniej, najtańsze gotowe tableki z b-glukanem o najw.stęzeniu zdaje się ze immunoup)
Oczywiście bez diety ani rusz, zero cukru miodu białej skrobii - najlepiej przejsć na ksylitol cukier z brzozy.
Probiotyki, kiszonki błonnik, omega z zimnotłoczonych oliwek lnu czy ryżu. Dużo soku z owoców cytryn grejfrutów - w domu wyciskanych.
Jeśli to nie pomoże warto się zainteresowac w zainwestowanie w sprawdzony lek podnoszący odporność thym uvocal (podaje się go nawet małym dzieciom mocno chorujacym ze słabym układem odpornościowym więc spokojnie można go bezpiecznie brać przy kłopotach z kandydozą).
Jest to dość spory wydatek, ale jest teraz promocja na niego na stronie apteki niemieckiej internetowej. Najtaniej thym uvocal 180 tabl. 54 euro, czyli wychodzi jakieś 230zł!!! anie 329zł jak na allegro i na stronie Polskiej apo-discounter.pl-jeszcze szczycąc sie obniżką zdziercy..
Ja mam stwierdzony w badaniach immunologicznym niedobór odporności komórkowej i brak odpowiedzi limfocytów T na antygen candidia albicans i inne, więc jest to lek zalecony mi jako podstawowy do wzmocnienia odporności.Przy okazji zmniejsza się zachorowalność na inne wirusy m.in przeziebienia grypy, które ze zwiększoną częstotliwością i cięższym przebiegiem dotykają osób z obniżoną odpornością.


GrzegorzW
dołączył: 2016-02-06
postów: 49

2016-02-29 10:47
marian23
hej, możesz podać do siebie email? Mam tąsamą grupę i kilka pytań


grzegorz
dołączył: 2016-01-02
postów: 177

2016-03-02 20:29
Viki11

Jaką stwierdzoną grzybicę masz na myśli ?
Na którą grzybicę działa to zalecenie ?

Wspominasz, że masz niedobór odporności komórkowej i brak odpowiedzi limfocytów T
To poważna sprawa.
Może nie działa układ limfatyczny i brak fagocytozy?
GT


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2016-05-02 19:36
Po odstawieniu żyta dolegliwośći jelita i pęcherza moczowego ustąpiły pomimo iż żyto zawiera mniej glutenu trudniej wymywalnego.
Potwierdza to ,że gluten jest ulubionym pokarmem dla grzyba.

Osoby które odczuwają bóle w okolicach pęcherza moczowego i jelit powinny zrezygnować z zbóż glutenowych(pszenica,jęczmień,żyto,owies ) i produktów przetworzonych i zastąpić je kaszami z zbóż bezglutenowych.


candida
dołączył: 2014-11-17
postów: 327

2016-05-02 21:19
Powiedziałbym że nie gluten tylko glifosat 360 SL którym jest pryskane już i tak genetycznie zmodyfikowane zboże. Szczególnie zatrute zboża pszeniczne z której mąki wykonuje się ogólnie dostępny chleb-badziew, bo skażony tym herbicydem. Mąka typ 500 coś tam coś tam-unikać jak ognia!
Żyto również pryskane.


kasiagrzeg
dołączył: 2012-08-28
postów: 1683

2016-05-02 21:36
Węgry niszczą pola kukurydzy GMO Monsanto. Idzie dobre, moze niedługo skończy sie podłość amerykańska.

Monsanto = ms donalds najwiekszy truciciel planety.


Nina72
dołączył: 2016-05-07
postów: 1

2016-05-07 09:38
Borykam sie z problemem nawracajacej grzybocy pochwy od 1.5 roku , czy ktos moze mi polecic na podkarpaciu lekarza , zielarza ktory zajmuje sie takimi przypadkami. Leczenie bylo tylko objawowe a nie przyczynowe. Pozdrawiam


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2016-05-21 22:58
Aby utrzymać wagę w diecie przeciwgrzybicznej należy spożywać tłuszcze oraz kasze bezglutenowe, rośliny strączkowe(groch,fasola,ciecierzyca,gób)

Tłuszcze są bardzo istotne w diecie każdego człowieka bez względu na dietę(spora dawka energii, rozpuszczają się w nich witaminy)(tylko tłuszcz daje poczucie sytości).
Aby jeść tłuszcze ( kokosowy, smalec, masło, tłuste ryby, siemie lniane, orzechy)(jemy je na przemian tak samo jak inne pokarmy)
- należy zrezynować z glutenu i nadmiaru cukrów, ponieważ razem prowadzą do niewydolności np. żylnej.

Niewydolność żył a tym samym odkładanie tłuszczu w żyłach nie wynika bezpośrednio z jedzenia tłuszczy lecz wynika z nadmiaru glutenu i cukrów, które prowadzą do zagrzybienia ogólnoustrojowego człowieka dalej do mniejszych możliwości metabilizowania przez organizm tłuszczy oraz osłabiania między innymi żył.


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2016-08-07 19:40
Ogólne podsumowanie po 1 roku odgrzybiania.

W moim przypadku po roku diety:
-połowicznie wyleczone podniebienie
-dziąsła z przedniej strony zmieniły kolor z białego,bladoczerwonego na czerwony,widoczne białawe smugi
-wyleczony pęcherz(aby pszyspieszyć leczenie do ok 6 miesięcy ,całkowita rezygnacja z glutenu)
-jeżeli zjem za dużo słodkiego to odczuwam lekki ból w dolnej części brzucha po lewej albo prawej stronie - to chyba jelito)
-brak zakwasów w mięśniach po długim spacerze
-ogólnie – jest już dobrze.

Warto ,jeszcze raz warto podjąć dietę odgrzybiania , bo to dieta również poczęści antybakteryjna i antyrakowa. Do diety należy podejść spokojnie i potraktować ją jako nowy sposób odżywiania(właściwie bardzo stary) (bo to dieta nie na chwilę lecz na długi czas)
Proces odgrzybiania zachodzi powoli .Pierwsze widoczne zmiany już od 3 miesięcy.Znacząca poprawa po 7 miesiącach do 1 roku.Około 1 roku jest już normalnie.Pełne leczenie ok. 3 lat.

Można wyróżnić:
-pokarm która sprzyja zagrzybieniu : zboża glutenowe(pszenica), cukier,słodkie owoce,ziemniaki (nadmiar).
-pokarm któru musi się znależć w diecie:mięso(dla grupy krwi A ryby),podroby mięsne,warzywa,tłuszcze.
-pokarm któru zawiera siarkę niesprzyjającą grzybowi: czosnek,cebula,wino wytrawne co najwyżej półwytrawne(konserowane jest siarką),mięso(wiązania białkowe mają dużo siarki)


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2016-08-07 19:42
Można zaobserować dwa stany organizmu przed dietą oraz podczas diety przeciwgrzybicznej.

1. Przed dietą.
Spożywanie nadmiaru ziemniaków, zbóż glutenowych, cukru ,słodkich owoców prowadzi to do zachwiania równowagi , na organizm działają jednocześnie aż cztery niekorzystne czynniki:
-przesycenia organizmu cukrem i glutenem
-sprzyja to rozwojowi drożdżycy(candida) i zarastaniu tkanek,
-sprzyja to rozwojowi szkodliwych bakterii
-odkładaniu tłuszczy

Zarośnięta tkanka przez grzyba przy jedoczesnym nasysyceniu cukrami może być zalążkiem raka. Komórki organizmu są przez grzyba odizolowana od reszty ciała , może dochodzić do degeneracji komórek i niekontrolowanych przerostów tkanki, jest zmniejszony przepływ informacji międzykomórkowej, przepływ krwi jest jest ograniczony a tym samym dopływ substancji odżywczych do komórek, osłabiona jest regeneracja komórek,mogą pojawiać się bakteryjne stany zapalne.

Nadmiar słodkiego pokarmu organizm przerabia na tłuszcz.
(np. niestrawialna fruktoza która znajduje się w owocach oraz powstająca w rozkładzie białego cukru (sacharozy) na glukozę i właśnie fruktozę jest zamieniana na tłuszcz zapasowy)

Dodatkowe jedzenie tłustych potraw organizm nie jest w stanie przyjąć bo posiada już tłuszcz pochodzący z słodkiego pokarmu.

Wpływ tych czynników prowadzi do wielu (większości)dolegliwości , stanów przedchorobowych, chorobowych z pozoru nie mających wspólnego z grzybicą.
Przykładowe :
-bóle głowy
-bolesne skórcze łydek
-mrowienie w kończynach
-ruchliwe nogi w czasie snu
-grubsza skóra na piętach(grzybica)
-układ krwionośny :żylaki, zatory, problemy z sercem
-przewlekłe zapalenie pęcherza, cewki,pochwy
-bakteryjne stany zapalne.

70% reklam dotyczących zdrowiu, tak naprawdę dotyczy drożdżycy.

2.Podczas diety przeciwgrzybicznej.
Po ograniczeniu lub rezygnacji ziemniaków ,cukru słodkich owoców,zbóż glutenowych organizm nie ma z czego odłożyć tłuszczu, musimy go uzupełnić tłuszczami naturalnymi. Teraz wskazane jeść tłuste potrawy bo organizm je potrzebuje. W okresie przejściowym należy jednak uwżać na ilość.(1-2 łyżki stołowe) tłusczy bo posiadamy pozostałość tamtych tłuszczy oraz jsteśmy nadal zagrzybieni.

Podstawa to mięso,warzywa,tłuszcze.

Potrawa która zawiera te główne składniki to zupa warzywna,prawdziwy rosół na kościach(szpik),z odrobiną tłuszczu i mięsa(gotowany na wolnym ogniu od kilku do kilkunastu godzin) .
Po takich zupach człowiek dosłownie odzyskuje siły.


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2016-08-07 19:44
Jeden rok potraktować jako stan przejściowy(czas w którym rezygnujemy z ekstremalnie niekorzystnych dla organizmu produktów).
Stopniowo przestawiać na noową dietę(najmniej szokowo).

Pierwszy etap : rezygnacja całkowicie z glutenu, natomiast inne produkty ograniczamy aby nie spowodować szoku w organizmie(1-3miesięcy)

Na samym początku należy zrezygnować całkowicie z glutenu (przede wszystkim z pszenicy oraz jęczmienia,żyta,owsa) oraz z produtów przetworzonych które mogą zawierać gluten. Przestawiamy się na kasze bezglutenowe(kasza gryczana,ryż brązowy,ryż biały(połowa torebki),ryż dziki,amarantus,komosa ryżowa,
kasza jaglana(ma gluten, ale jako jedyna odkwasza organizm (1-2 razy na tydzień))
Kasze najlepiej z rana, nie traktować jako główny pokarm.
Nabiał można jeść –nie objadać się.
Owoce-- mniejsza lub duża garść(bardzo słodkich nie jemy np. pomarańcze,mandarynki inne słodkie w stanie niedojrzałym .
Skrobia – do 2 ziemnaków lub 2 bananów na tydzień.
Cukier – na początku diety do 3- 4 łyżeczek lub zastąpić cukier ksylitolem.

Jeść więcej mięsa,warzyw, tłuszczu(1-2łyżki stołowe).

Osobiście nie jem cukru(sporadycznie ksylitol),ziemnaków,pszenicy czyli glutenu,super słodkich owoców.Jeżeli przez przypadek coś z tych produktów zjem nie ma to ogólnie znaczenia.


bylu66
dołączył: 2014-08-27
postów: 526

2016-08-08 17:01
Dzięki za ciekawe obserwacje, jestem od około miesiąca na podobnej diecie do tej przez Ciebie przedstawionej.


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2017-02-13 22:09
Leczę się od ponad 1,5 roku jest znaczna poprawa – dieta to podstawa:

-nie karmić drożdżycy i innych grzybów i bakterii (zwrócić szczególną uwagę na gluten(zboża glutenowe), cukry proste, owoce,skrobie,produkty przetworzone i inne np.ocet )
-z drugiej strony dać możliwość regeneracji organizmowi ( różne mięsa, różne warzywa(surówki), różne tłuszcze(substancja energetyczna,rozpuszczająca witaminy )
inne produkty.

Nadmiar słodkiego w diecie oznacza przeważnie niedobór białek a to jest podwójnie
niekorzystne. Zamiast wzmacniać własny organizm to karmimy grzyby i bakterie .
Można wyróżnić dwa czynniki – niedobór białek i tłuszczy oraz nadmiar cukrów i glutenu w diecie , które odpowiedzialne są za stan zdrowotny organizmu.(np. stan zdrowotny skóry)

Za plamy na ciele odpowiedzialne są właśnie 2 czynniki: grzybiczy oraz braku białek i tłuszczy.
Plamy znikają po przejściu na dietę przeciwgrzybiczną.
Miałem na górnej stronie stopy słabo widoczną,połyskującą pod słońcem,swędzącą eliptyczną 2cm na 1 cm plamę – bardzo szybko znikła po około 4miesięcy,
miałem koło łokcia podobną ale czerwonawą plamę – znikła po około niecałego roku. Te plamy to były na pewno grzyby innych gatunków.
Na lewej zewnętrznej dłoni były dwie małe czerwone plamy 0.5cm na 0,5cm- wyglądało to jakby skóra nie mogła się odbudować(brak białek) – zniknęły po ponad roku .

Teraz mam skórę o barwie naturalnej(wcześniej biaława zwłaszcza białe dłonie).
Efekt twarzy – cera odmłodzona.

Jeżeli ktoś ma twarz pełną wyprysków, to polecam tę dietę.

Inna choroba skóry – łuszczyca – przeglądałem zdjęcia w internecie , widoczny jest czynnik grzybiczy oraz na pewno czynnik niedoboru białek oraz tłuszczy w diecie.(przy Łuszczycy –podobna dieta)

Anemia – ilość krwinek czerwonych jest poniżej normy,Objawy częściowo podobne jak u drożdżycy (np.. bladość, zajady koło ust, ogólne osłabienie, kołatanie serca itp.)przyczyną jest jak zwykle dieta bogata w cukry i gluten a uboga w białka i tłuszcze.Główną przyczyną jest brak żelaza którego jest najwięcej w produktach zwierzęcych,warzywach itp..Musimy jeść produkty bogate w żelazo aby uzupełniać zużyte krwinki. Wydaje mi się , że drugą równoległą przyczyną anemii jest nadmierna utrata krwinek czerwonych przez uszkodzone przez drożdżycę kosmki jelitowe i żyły w jelitach. Jak rozpoznać utratę krwinek – z uszkodzonej części ciała przez drożdżyce wypływa przezroczysty płyn zabarwiony na zielono (to osocze wraz z krwinkami) Kolor treści pokarmowej człowieka jest zależny od koloru krwinek , na początku ma barwę zieloną w końcowej części jelita
grubego przybiera barwę brązową. Teraz nasuwa się pytanie , jaki jest kolor stolca u zdrowego człowieka. Wydaje mi się czym ciemniejszy stolec tym chyba lepiej , bo jasnobrązowy świadczy o nadmiernej utracie krwinek, zależy także od
rodzaju pokarmu.

Hemoroidy – bo to uszkodzona przez drożdżycę końcowa część jelita wraz z żyłami.

Za stan naszego zdrowia odpowiadają jelita. Zdrowe jelita to zdrowy organizm.

Uszkodzone jelita to otwarte wrota dla bakterii do naszego organizmu .Nie dosyć, że je wpuszczamy to jeszcze karmimy.



Filip
dołączył: 2017-01-28
postów: 40

2017-02-13 22:19
Wszystko, co pisała Elizabeth , ale wściekłe psy nie chciały słuchać i wyły i kąsały. A to tak jest . Grzybice są potworne , a od przerostu candidy wszystko się zaczyna i to głównie ona warunkuje inne. Ja też jestem na bardzo dobrej drodze , a byłem zaprany , wychodzę na prostą .


Misio
dołączył: 2017-02-10
postów: 25

2017-02-14 09:29
Marian23 skąd sie wzieła u ciebie grzybica? Chorowałeś na coś innego?


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2017-03-18 22:40
Po ponad 1,5 roku doświadczenia w odgrzybianiu.

Owoce jednak mocno hamują proces odgrzybiania, lepiej nie jeść ich codziennie, raczej co 3,4 dni lub rzadziej 1 raz w tygodniu .

Istotne są okresy niejedzenia owoców by nie dokarmiać drożdżycy.

Najlepiej owoce gatunków dzikich, odmian niskosłodkich, stanie niedojrzałym lub dojrzewającym.
Owoców słodkich i odmian słodkich lepiej nie jeść.

Suchych owoców lepiej nie jeść , po nich mam bóle w jelitach.
–---------------
Skrobia – unikać, w małych ilościach ziemniaki,kukurydza,banany—np. dodatek do sałatek
–-------------
Produktów przetworzonych nie jem , bo nie wiadomo co w nich jest.
–-------------
Natomiast ważne są w diecie cukry złożone, których jest dużo w warzywach i zbożach bezglutenowych(0.5-1torebki max. na dzień)
–-------------
Mięso ,warzywa, tłuszcze jem codziennie. Rozgotowane lepiej są przyswajalne prze organizm (zupy).
–------------

Proszę spojrzeć na najzdrowsze diety świata:np. Japońska, południowokoreańska zapewne grupa krwi B, oraz najbliżej europy dieta islandzka prawdopodobnie grupa krwi 0.

Dieta islandzka cechuje się prostotą spożywanych pokarmów które są w małym stopniu
przetworzone do spożycia. Mają dostęp do dużej ilości różnych gatunków ryb bogatych w tłuszcze
omega3 itp. prosto z zimnego oceanu. Jedzą duże ilości baraniny(prawie w całości ) , która wcześniej pasła się na łąkach bogatych w zioła. Mają dostęp do dzikiego ptactwa. Z nabiału spożywają oryginalny regionalny jogurt, z pieczywa ciemny chleb z żyta .Owoców prawdopodobnie nie jedzą.

_________________
Sprzedam leki pasozyty Prazykwantel Iwermektyna Zentel Albendazol Vermox Mebendazol Yomesan Niklozamid Metronidazol Tynidazol Itrakonazol Orungal Flukonazol Gryzeofulwina Ketokonazol Doksycyklina Nystatyna Chlorochina massagewarsaw@gmail.com
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
prazykwantel
Site Admin


Dołączył: 18 Sie 2018
Posty: 96
Skąd: warszawa bangkok

PostWysłany: Sob Sie 18, 2018 7:31 pm    Temat postu: Nystatyna na grzybice kandydozę tabletki sprzedam leki Odpowiedz z cytatem

dostane lakiery opisanę tutaj http://grzybica-paznokci.pl/ ?


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2017-08-18 20:55
Ruszyło dalej odgrzybianie(oddrożdżanie) gdy po około 2 latach diety odstawiłem ksylikol i ograniczyłem owoce do minimum (jem przez 2-3 garście na tydzień).

Ksylikol był pomocny przy przestawieniu się na nową dietę(na początku brałem 3 łyżki na dzień zamiast cukru, od kiedy zacząłem uzupełniać dietę tłuszczami w ilości 1-2 łyżek (od zupy) na dzień brałem tylko około 1,5 łyżeczki ksylikolu na noc.

Jak odstawiłem ksylikol po 2 latach , to po około 2 tygodniach jeszcze wziąłem 2 razy ksylikol by uspokoić organizm, po tym tym czasie już nie biorę. Po 3-4 miesiącach nastąpiła stabilizacja. Prawdopodobnie organizm zaczął produkować więcej glukozy z białek by zadowolić mózg(bo wcześniej nie musiał ,bo dostarczana była regularnie glukoza z zewnątrz) albo grzyb wychodzi z mózgu. Najważniejsze dla mnie
to zmniejszanie otępienia(zamulenia), które towarzyszy od początku diety.


knknkn
dołączył: 2016-12-05
postów: 327

2017-08-27 10:25
Tak myślę, że grzybicę w organiźmie możnaby wyleczyć poprzez chemoterapię, czyli potraktować tą chorobę jak nowotwór. Leki przeciwnowotworowe niszczą wszyskie komórki i zdrowe i chore i być może również candidę i inne grzyby.


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2017-09-24 17:48
Obserwując u siebie proces odgrzybiania, właściwie tak naprawdę chodzi tu o cukry które należy ograniczyć do minimum, problem tkwi w tym, że w pokarmie jest ich pełno.

Z czasem należy całkowicie zrezygnować z cukrów(sacharoza,ksylitol itp.) bowiem używanie ich to ingerencja w pokarm. Trzeba uważać na pokarm przetworzony bowiem zawiera ukryte cukry i syropy fruktozowo-glukozowe oraz gluten. Mocno ograniczyć owoce zwłaszcza odmian słodkich, ograniczyć skrobie(ziemniaki,kukurydza,banany).

Jest jeszcze jeden prosty sposób na dalsze ograniczanie cukrów w pokarmie.
Odnośnie kasz bezglutenowych a zwłaszcza kaszy jaglanej( co ma trochę glutenu nieporównywalnie mniej niż owies) ,można je uczynić o wiele bardziej neutralnymi dla naszego organizmu gotując je w większej ilości wody( nie doprowadzają do zbytniego zagęszczenia ,pulpy), którą później wraz wypłukanymi cukrami wylewamy przez gęste sito.

To samo można uczynić z warzywami szczególnie słodkimi(buraki,marchew,kapusta,dynia).
Jeżeli jemy codziennie warzywa oraz kasze bezglutenowe to nie ma znaczenia ,ze wraz z wodą zostanie wymyta część witamin. Można łatwo uzupełnić minerały jedząc glony(bomba minerałowa),przyprawy, zioła itp.
Przy warzywach można ograniczyć cukier przez jedzenie ich na surowo(surówki wraz z olejami z zimnego tłoczenia)(nieporozumieniem jest dodawanie cukru do surówek), ponieważ duża część cukrów zostanie w błonniku.
Można warzywa kisić , przyczym zalewę po kiszonce wylewamy.(prawdopodobnie lubi ją drożdżak)
–--------------

Trzeba wiedzieć, że cukry w tym owoce, skrobie oraz pszenicę nasza wątroba przerabia na tłuszcz. Ten właśnie tłuszcz utrzymuje nas przy życiu to zaleta(łatwo osiągalny tłuszcz przy niedostatku właściwej karmy(mięsa,ryb,podrobów,owoców morza,nabiału) przez określony czas w roku). Wadą ,jeżeli będziemy ten pokarm jedli przez długi czas w dużych ilościach, przyczyni się on do nadmiernego zgromadzenia tłuszczu z jednoczesnym zagrzybieniem organizmu.( dwa jednocześnie niekorzystne działanie, taką właściwość ma ten pokarm). Tłuszcz międzytkankowy bardziej niebezpieczny powstaje z jedzenia dużej ilości fruktozy(owoce,soki,nektary) oraz sacharozy(biały cukier, bowiem składa się z jednej cząsteczki glukozy i jednej cząsteczki fruktozy czyli 50% to fruktoza).

Jeżeli zrezygnujemy ze słodkiego i pszenicy(uwaga stopniowo co najmniej 0.5 roku) (ulżymy przy okazji wątrobie) to musimy ten pokarm zastąpić prawdziwymi tłuszczami lekkim(siemię lniane,oleje z zimnego tłoczenia,tłuszcz z ryby(omega 3) itp.) oraz tłuszczami cięższymi(masło,smalec,tłuszcz w mięsie itp.), ponieważ są niezbędne jako materiał budulcowy i energetyczny naszych komórek(trzeba bezwzględnie jeść). Codzienna dawka jest niewielka(około 1 dużej łyżki tłuszcz w rybach i mięsie oleje z zimnego tłoczenia), gdyż tłuszcze są silnie zagęszczonymi substancjami przy okazji wątroba ma lżej.


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2017-11-07 10:13
Niewłaściwa dieta jest zawsze bogata w:

- cukry proste, skrobie, glutenu(pszenica), produkty przetworzone(bo zawierają cukier i gluten)
przyczynia się ostatecznie do rozrostu drożdżaka oraz bakteryjnych stanów zapalnych.

Najbardziej szkodliwe to: cukier, owoce odmian słodkich, syropy fruktozowo-glukozowe, soki, kompoty, ciasta, pszenica, słodkie piwa i słodkie wina i wiele innych.

Nie dosyć tego, jednocześnie jest uboga w ważne składniki pokarmowe potrzebne do prawidłowego funkcjonowania i budowy naszego organizmu: białek, prawdziwych tłuszczy,
witamin(warzywa, glony).

Te skrajne czynniki: drożdżak, bakteryjne stany zapalne, niedobór składników pokarmowych, sama obecność słodkiego –-- jednocześnie działają na nasz organizm, to jest główna przyczyna wielu stanów chorobowych, chorób. Jest tego sporo i to wszystko związane jest ściśle z dietą.


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2017-11-07 10:14
Drożdżyca typowe zewnętrzne objawy:

–-Śnieżnobiała, biała, biaława skóra, biaława twarz ,białe ręce, stopy-oznacza to, że drożdżak przerósł skórę i przykrył warstwę pigmentową,, biały kolor skóry bierze się zatem od białego koloru drożdżaka , taka skóra trudniej się opala, bardziej się oparza, ponieważ przykrywa ją drożdżak.
Taka skóra jest przy tak zwanej anemii.
Miejscami przebija się naturalny czerwony stonowany kolor naszej skóry.
Z czasem na białej skórze pojawiają się jaskrawe czerwone plamy oraz wypryski bakteryjno-drożdżycowe .

–-Na zdrowszej skórze czyli o odcieniu czerwonawym stonowanym, drożdżak pojawia się w postaci białych nieregularnych plam bardziej lub mniej przezroczystych(bardziej lub mniej widocznych), na tych plamach tworzą się jaskrawe czerwone plamy lub zmiany skórne(takie plamy też pojawiają u ludzi z ciemną karnacją nie mylić z bielactwem).

Stan organizmu w obu przypadkach jest obniżony ale stabilny, zachwianie następuje przy zwiększeniu ilości w diecie cukrów, owoców, soków, stanów pogodowych itp.

Zdrowa skóra nawet przed opaleniem na słońcu nie jest biała lecz ma kolor co najmniej różowy w kierunku stonowanego czerwonego do brązowego, w tej skórze pigment nie jest przykryty drożdżakiem, zatem nawet przy niewielkim nasłonecznieniu szybko się opala, światło przenika w głębsze warstwy skóry.

–-Jaskrawo czerwone plamy oraz zmiany skórne oznaczają, że skóra ma problem z odnawianiem się bo brakuje jej składników pokarmowych(białek, prawdziwych tłuszczy, witamin (warzyw, glonów)), jednocześnie atakowana jest przez drożdżaka( bo dostarczona jest duża ilość cukrów),w tym miejscu może się pojawić bakteryjny stan zapalny.
Taki objaw potocznie nazwany ((ATP)atopowe zapalenie skóry, egzema, łuszczyca, pokrzywka—to wszystko w zależności od nasilenia i braku składników pokarmowych.)

–-W ciepłych i wilgotnych miejscach skóra jest zaczerwieniona , klei się, przetarta, (pachwiny skórne, pod piersiami u kobiet, miejsce intymne, problem stóp(potocznie nazwana grzybica stóp)).
–-zajady w kącikach ust,
–-wypryski drożdżycowo-bakteryjne na całym ciele także na twarzy (trądzik),
–-czerwone plamki(jakby pogryzły owady),
–-nadmierny łupież,
–-na głowie pod włosami pojawiają się strupy, skóra też może się kleić,
–-swędząca skóra,
–-kleisty i słodki pot,
–-żółte paznokcie,
–-pojawiają się dodatkowo brodawki i inne grzyby i drożdżaki na skórze, bo skóra przesączona jest cukrem,
–-(trądzik)zapchane kanaliki łojotokowe, tłuszcze powstałe z słodkiego pokarmu w odróżnieniu od prawdziwych tłuszczy zapychają kanaliki,drożdżak karmiąc się słodkim przyrasta nasze komórki, przy tym ataku wytwarza się kleista ciecz , która skleja dodatkowo tłuszcz(następuje zaczopowanie kanalika łojowego) a dodatkowa obecność słodkiego sprzyja bakteryjnym stanom zapalnym.
Na twarzy przy mocniejszym trądziku widać 3 kolory skóry: czerwony stonowany naturalny kolor skóry, białe mniej lub bardziej przezroczyste plamy to przerost drożdżaka oraz jaskrawe plamy lub zmiany oznacza skórę mającą problem z odnawianiem się bo brakuje jej składników pokarmowych oraz atakowana jest przez drożdżaka,
–-przetłuszczające włosy(słodki pokarm nasza wątroba przerabia na tłuszcz)


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2017-11-07 10:15
Drożdżyca typowe wewnętrzne objawy:

Drożdżak przerasta całe ciało od paznokcia stopy po wierzchołek głowy, przerasta kości, stawy, narządy upośledzając ich funkcjonowanie.
–-Problem z jelitem cienkim i grubym(bóle), są przerośnięte i podziurawione przez drożdżaka , przenikają przez nie bakterie,
(uwaga:sery kleiste oraz kleiki z zbóż glutenowych zalepiają ścianki jelit, dochodzi do wzdęć, pojawiają się bakterie beztlenowe).
–-Trwały problem z zatokami i zapchanym nosem(należy kojarzyć z drożdżycą i bakteryjnym stanem zapalnym)(chore zatoki wskazują na chore jelita)(potwierdzają to gastrolodzy i laryngolodzy)(miałem duży problem z zatokami, nie posiadałem przez jakiś czas węchu, po zmianie diety wszystko ustąpiło)
–-Problem z układem krwionośnym:(przerośnięte i osłabione żyły ,zastawki i serce, naczynia wieńcowe), przy obecności drożdżaka pojawia się kleista substancja(prawdopodobnie pozostałość naszych komórek po ataku drożdżaka lub sam wytwarza substancje kleistą) która wraz z tłuszczami wytworzonymi ze słodkiego pokarmu zwłaszcza fruktozy(biały cukier,owoce,soki)) hamują przepływ krwi. Zawały, niedokrwistość serca – drożdżak przyrasta tą część serca z naczyniami wieńcowymi, kołatanie serca – drożdżak przyrasta pewne miejsca w sercu (hamuje impulsy nerwowe)(rozpoznać można po białawych smugach), wylewy w ciele i mózgu- osłabione żyły
–-Długotrwały problem z układem moczowym (pęcherz moczowy, ujścia) należy kojarzyć z drożdżakiem i stanem bakteryjnym(zbyt dużo cukrów i glutenu w diecie),
–-zgaga(fermentacja cukru w przełyku bo jest tam drożdżak i obecność cukru w diecie),
–-jama ustna(problem z dziąsłami , są przerośnięte drożdżakiem, powstają bakteryjne stany zapalne, dochodzi do nadżerek z prowadzi do wypadania zębów),
–-zakwasy w mięśniach(po właściwej diecie nie ma tego problemu, można dużo maszerować nie odczuwając zmęczenia),
–- niekontrolowane przerosty w tkankach (bo są mocno przerośnięte drożdżakiem),
–-suchy kaszel(drożdżak przyrasta przeponę, podrażnia nerwy przepony)(zacząłem kaszleć jedząc duże ilości owoców, soki, pszenica , mało jadłem mięsa i nie jadłem tłuszczy , mając grupę krwi 0 jadłem zatem odwrotnie ,ostatecznie ustąpiły po przejściu na właściwą dietę).
–- układ nerwowy(drżenie rąk – przerośnięte i nieodżywione nerwy(potwierdzam było u mnie przez jakiś krótki czas ale ustąpiło) , osłabione żyły mogą uciskać ważniejsze nerwy np.. w mózgu do prowadzając do paraliżu części twarzy(potwierdzam, czułem parę razy jak część twarzy próbowała przestać reagować gdy na osłabiona żyły naciskała na nerw podczas gwałtownych ruchów głowy, też ustąpiło)
–- powiększone węzły chłonne(jedna z przyczyn stany bakteryjne- za dużo cukrów i pszenicy)

Przy okazji:
Tłuszcze prawdziwe(pod warunkiem gdy nie jemy słodkiego i glutenu) poza podstawową funkcją budulcową (leczą między innymi żyły) i energetyczną naszych komórek cechuje je duża ruchliwość w naszym organizmie. Wędrują w postaci drobnych kropel, wpływają pozytywnie poprawiając przepływ krwi ,wchłaniają bakterie i inne zanieczyszczenia (oczyszczają także oczy) i wydostają się poza organizm przez ujścia łojotokowe. Ruch tłuszczy jest cały czas skierowany na zewnątrz skóry(tworzy się małe nadciśnienie w organizmie), w ten sposób powstaje dynamiczna bariera przeciw bakteryjna, dodatkowo skóra pokrywa się cienką warstwą łoju(hamujące łuszczenie skóry, złagodzenie nierówności) tworzy się druga bariera przeciwbakteryjna. Część tłuszczy tworzy zapewne barierę przeciwbakteryjną w jelitach(tłustawe pokarmy chociażby surówki z dodatkiem olejów z zimnego tłoczenia, tłuszcz z ryb i mięsa) .


growth
dołączył: 2015-09-12
postów: 92

2017-11-07 10:29
marian23 a co powiesz o słabo dojrzałych kwaśnych odmianach jabłek (antonówka, szara reneta). Mam tu na myśli tak max 1 średniej wielkości jabłko dziennie? Jak zjadam kilkanaście minut po większej dawce probiotyków, to odnoszę wrażenie, że działa pozytywnie (język, samopoczucie). Co o tym myślisz?


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2018-01-30 20:38
Zapomniałem dodać, że nadmiar przyswajalnych tłuszczy prawdziwych przedostaje się także przez
układ moczowy, tam też tworzy się dynamiczna bariera przeciwbakteryjna skierowana na zewnątrz pod warunkiem gdy nie będziemy jedli słodkiego i glutenu.
Układ moczowy i jelita to miejsca w których jest wilgotno i ciepło, wystarczy systematycznie dodać trzeci czynnik w postaci słodkiego pokarmu(cukrów prostych w tym fruktozy(owoce), skrobi(także zbożowych), glutenu(pszenica) i pokarmu przetworzonego aby nastąpił rozrost drożdżaka i szkodliwych bakterii i zasiedlenie przez nich ścianek jelita i pęcherza. Natomiast
tłuszcze przyswajalne łagodnie oddziałują na ścianki.
–---------------
Stan zagrzybienia organizmu rozpoznajemy po stanie skóry(biały kolor, łupież oraz inne zmiany) .

Można łatwo określić stan zagrzybienia także po kolorze paznokci rąk i nóg:

-paznokcie brązowożółte-oznaczają zaawansowane zagrzybienie oraz bakteryjne stany zapalne,
zatłuszczoną i obciążoną wątrobę przez słodki pokarm(należy przejść na bardziej właściwą dietę)
-paznokcie białe nieprzezroczyste-oznacza zaawansowane zagrzybienie(należy przejść na bardziej
właściwą dietę)
-paznokcie półprzezroczyste(mgła)- oznacza zagrzybienie
-paznokcie przezroczyste ale skóra ciała(biaława lub inne zmiany na skórze wskazujące na drożdżycę )
Zdrowe paznokcie są twarde, elastyczne, przezroczyste przez które widać czerwoną skórę pod paznokciem oceniamy także stan skóry który powinien mieć kolor zdrowy stonowany czerwony i to przed opalaniem na słońcu = zdrowy organizm.


Zalamana84
dołączył: 2018-02-10
postów: 1

2018-02-10 21:33
Witam! Jestem tu nowa, grzebiąc w necie natchnęłam się na to forum. Szukam pomocy bo jestem załamana!!! Od 4 lat walczę z nawracającą grzybicą pochwy i w sumie to mój główny powód jednak czytając fora zaczynam dostrzegać że to nie jest mój jedyny problem a mianowicie... Jako dziecko ciągle byłam karmiona antybiotykami że względu na ropne zapalenie zatok i nawracające anginy, 6 lat temu miałam straszne zapalenie żołądka z nadrzerkami myślałam że się wykończe nie mogłam nic jeść przy tym szfankuja mi jelita ciągłe bóle brzucha wzdecia, żylaki idbytu itd. później walczyłam z egzemą całe ręce w ramach i łuszczącej się skórze ból nie do wytrzymania po pół roku przeszło pojawił się trądzik wyglądałam okropnie leki nie pomagały i w trakcie pojawiły się infekcje pochwy. Leczona byłam wszystkimi możliwymi globulkami maściami brałam nystatyne, flukonazol itrax ale ten tylko 4 tabletki natomiast nystatyne i flukonazol na okrągło obecnie jestem po leczeniu w Końskich dawkach flukonazol i mam włączyć metronidazol zostałam odrobaczona (na wszelki wypadek) i mam zażywać probiotyki sanprobi barier. Raz leczyłam się sama Paraprotexem i dietą później uzupełnialam probiotyki ale za wcześnie zrezygnowałam z diety i wszystko wróciło w między czasie zaszłam w ciążę i w ciąży o dziwo wszystko zniknęło jak ręką odjoł gdy córeczka miała 8 miesięcy bym i koniec sielanki. Obecnie wszystko leży w gruzach boli mnie brzuch nie mogę praktycznie nic jeść dostaję boleści, lekarz robił mi usg czynnościowe woreczka wyszło że nie pracuje jak powinien do tego mam polipy na woreczku, w wymazach wyszedł stan zapalny i infekcja grzybicza ostatnie wymazy wykazały tylko stan zapalny w pochwie bo za wcześnie zrobiłam po leczeniu. Co najgorsze to mój syn już od dwóch lat ma przerosty flory bakteryjnej jelita skarży się na bóle brzucha w testach wyszła alergia niesamowita na pleśń przez co miał ataki astmy oskrzelowej a teraz jeszcze skarży się na świąd. Naprawdę mam już dość tej walki bo nawet odrobinę nie czuję się wygraną opadam z sił a jak pomyślę że moje dzieci też mogą mieć ten problem to wyć mi się chcę wiele już łez wylałam i jestem w totalnej kropce jeśli ktoś umie mi pomóc lub choć trochę nakierować może robię to wszystko zbyt chaotycznie, to błagam pomóżcie bo tracę sens mojego istnienia tak bardzo chciałam mieć córeczke teraz ją mam i nawet nie potrafię się nią cieszyć!!!!


knknkn
dołączył: 2016-12-05
postów: 327

2018-02-11 08:02
Flukonazol plus Terbinafina to kiedys kogoś wyleczyło w USA z candidy w gardle. Liczę ze zdobędę te 2 antybiotyki. One nie obciążają wątroby.


eCandida
dołączył: 2014-08-24
postów: 164

2018-02-11 10:59
Czekaj, mówisz, że Flukonazol i Terbinafina nie obciążają wątroby?
Ja pierdzielę, jeśli nie masz ŻADNEJ WIEDZY MEDYCZNEJ, to za przeproszeniem nie pierdol takich głupot, bo jeszcze komuś zaszkodzisz. Ugryź się w język.

Stosując SAM Flukonazol należy regularnie monitorować stan enzymów wątrobowych.

Powinien być jakiś paragraf za głoszenie takich herezji w internecie.
www.eCandida.pl - Encyklopedia Kandydozy
(strona w trakcie tworzenia)


knknkn
dołączył: 2016-12-05
postów: 327

2018-02-11 11:43
Brałem jedno i drugie ale oddzielnie i zawsze dotrwałem do końca kuracji. Co innego itrakonazol, po 6 dniach nie wytrzymałem. Moze kwestia osobnicza.


knknkn
dołączył: 2016-12-05
postów: 327

2018-02-11 12:33
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ 10548586
To link do publikacji o wyleczeniu pacjentki w USA.


eCandida
dołączył: 2014-08-24
postów: 164

2018-02-11 13:08
Zgadzam się, Itrakonazol jest znacznie bardziej toksyczny i też nie wytrzymałem z nim długo.
Ale jeśli Tobie nie zaszkodziło, to nie oznacza, że nie zaszkodzi komuś. Poza tym oficjalnie w rekomendacjach lekarzy i ulotki leku jest napisane, że obciąża wątrobę i należy obserwować takiego pacjenta pod kątem hepatologicznym.
www.eCandida.pl - Encyklopedia Kandydozy
(strona w trakcie tworzenia)


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2018-05-13 15:00
Przykładem skrajnego oddziaływania drożdżaka i zjadliwych bakterii na nasze tkanki są
nadżerki, wżery.

Można zaobserwować w całym układzie pokarmowym białawą warstwę tkanki przerośniętą drożdżakiem począwszy od jamy ustnej, przełyk, żołądek, dwunastnica, boczne ujścia soków trawiennych, jelita cienkiego , jelito grube a skończywszy na odbycie.
Ta zewnętrzna warstwa tkanki ma bezpośredni kontakt z słodkim pokarmem i glutenem co sprzyja rozrostowi drożdżaka. Owa tkanka jest silnie osłabiona zdegenerowana im grubsza tym bardziej jest to niekorzystne dla człowieka bo już nie pełni prawidłowych funkcji w organizmie(nie jest już zdrową tkanką , ponieważ procesy odnowy są już mocno ograniczone). Jest natomiast doskonałym miejscem zasiedlenia i inkubacji zjadliwych bakterii które wraz z drożdżakiem unicestwiają szkielet tkanki i z tego powodu pojawiają się ubytki w tkance. Proces destrukcji przechodzi głębiej do zdrowszej tkanki i ona się także poddaje bo sama jest przesycona cukrem w wyniku diety bogatej w cukry, gluten.

Przykłady:
jama ustna – słabe to afty, silniejsze to wżery w dziąśle najczęściej przy zębach, które następnie się luzują i wypadają, zapalenie dziąseł. Zjadliwe bakterie ustępują po 1 roku diety bardziej właściwej
przełyk- zgaga
żołądek- wrzody na żołądku
jelita- owrzodzenia jelit(zaczątek raka), dziurawe jelita przez które uchodzą w nadmiarze krwinki czerwone (anemia)
odbyt- hemoroidy(osłabione żyły)

Następną warstwę przerośniętą przez drożdżaka można zauważyć w zatokach, w wewnętrznych przewodach słuchowych, w gardle, w intymnych częściach kobiet. Ta warstwa wskazuje na mocne przesycenie tkanek cukrem i glutem. W tych miejscach także rozwijają się szkodliwe bakterie(bo są sprzyjające warunki, bo jest ciepła słodka przestrzeń).

Następną warstwą jest skóra:
-biały kolor skóry, łupież, wypryski drożdżycowo-bakteryjne ( między innymi trądzik)
-w ekstremalnych przypadkach skóra też się poddaje zwłaszcza miejscach ciepłych i wilgotnych( pachwiny, wżery w stopach,na głowie we włosach).
-przy ekstremalnej słodkiej i glutenowej diecie na skórze pojawiają się brązowawe nieregularne wodniste pęcherzyki są to owocniki grzyba.
- paznokcie brązowe, paznokcie białe nieprzezroczyste (zdrowe paznokcie są twarde,elastyczne,przezroczyste przez które powinna być widoczna stonowaną czerwoną skórę)

Nie można także zapomnieć o przeroście przez drożdżaka i dysfunkcji ważnych organów wewnętrznych: serce(kłucie w okolicach serca), żyły, trzustka, przerośnięte zaczopowane kanały wylotowe soków trawiennych itp..

Przy okazji.
Jeżeli na skórze pojawi się włókniak w postaci twardej okrągłej wypukłości podobnej do połówki kulki oraz inne dziwne zmiany na skórze to wskazuje na poważny problem jelita grubego(owrzodzenie).
Należy mocno ograniczyć cukier(nie pić słodkich napojów)i gluten. Włókniak jeżeli jest świeży zniknie, gdy przejdziemy na dietę bardziej właściwą.


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2018-08-09 17:54
Przypomniałem sobie o dodatkowych objawach które wskazują na drożdżycę:

- klejące się powieki, po przespaniu nocy i wyschnięciu powiek pojawiają się grudki w rzęsach, które się kruszą pod naciskiem palców
- czerwone żyłki pojawiające w białej części oka
- prawdopodobnie pieczenie oczu
- prawdopodobnie zaćma oka, kojarzy mi się z kotem karmiącym się odpadowym białym chlebem moczonym w wodzie, przeznaczonym dla ptaków, wcześniej co pamiętam miał wcześniej zdrowe duże źrenice, po pewnym czasie jedno oko zmatowiało
-białe małżowiny uszne, powinny być czerwone i to nie tylko w chłodne dni i po opaleniu na słońcu
-swędzenie skóry, od nadmiaru słodkiego, owoców

Objawów jest tyle aby być przekonanym o ataku drożdżaka na nasz organizm .

Duża część objawów które opisałem udało mi się wyleczyć stosując jedynie dietę co nie oznacza, że drożdżak ustąpił bowiem jest jednym z czynników środowiska, po prostu im mniej drożdżaka w organizmie tym lepiej. Jestem na diecie już około 3 lat co mogę stwierdzić że drożdżak jest trudnym przeciwnikiem za chwilę opiszę dlaczego.


marian23
dołączył: 2015-11-15
postów: 97

2018-08-09 17:55
Tak się przedstawia sytuacja drożdżak kontra człowiek.

Drożdżak(grzyb) do rozwoju potrzebuje trzech czynników które nasz organizm i my sami mu dostarczamy, są nimi:
- 1.ciepło
- 2.wilgoć
- 3.pokarm(związki mniej złożone czyli cukry proste, skrobie i białka proste(gluten)).

Na - 1.ciepło i - 2.wilgoć w naszym organizmie nie mamy wpływu.(2-0 dla drożdżaka)

Jedynie mamy wpływ na wilgoć i ciepło na zewnątrz ciała(chodzi tu głównie o skórę by jej nie zaparzać (np. palce stóp, fałdy skóry) poprzez stosowanie ubrań i obuwia przepuszczającego powietrze i wilgoć, wkładki filcowe itp..Jeżeli ciepło to sucho, jeżeli wilgotno to chłodno, połączenia ciepła i wilgoci tylko przez krótki czas(kąpiel), grzejąc stopy o grzejnik też uruchomimy drożdżaka w naszej skórze bo jest zbyt gorąco. Kąpiel w zimnej wodzie(morsy)(być może dochodzi w skórze do szoku termicznego grzyba?)

Proporcję (2-0) możemy porównać do kulki umieszczonej na na pochylonej płaszczyźnie, ma ona cały czas tendencję do stoczenia się w dół. Oznacza to większy potencjał drożdżaka do przetrwania niż nasz potencjał do zwalczania.
Proporcja (2-1) oznacza, że możemy spowolnić ruch kulki w dół, przytrzymać ją, podłożyć coś by się by się staczała, trudniej ją jednak cofnąć ale jest to możliwe.

Pozostaje więc trzeci bardzo ważny czynnik jakim jest:
- 3.pokarm na którego mamy wpływ i tym czynnikiem możemy ograniczyć rozrost drożdżaka.

(2-1) Dieta jest zatem najważniejszym czynnikiem w ograniczeniu rozrostu drożdżaka. Dietę należy stosować już za młodu bo wówczas zapobiegawczo nie pozwalamy drożdżakowi się zbytnio rozrosnąć(przerost) i zagnieździć się w poszczególnych częściach ciała. O wiele łatwiej zapobiegać niż zwalczać, później trudniej zmienić nawyki żywieniowe. Czyli za młodu nie objadać się słodkim(słodyczami,słodkimi owocami, cukrem,słodkimi napojami) i nadużywać glutenu(pszenicy) bo to wszystko ekstremalnie niekorzystny pokarm.

( 3-0 )dla drożdżaka, jeżeli nie zdajemy sprawę o istnieniu drożdżaka, oraz stosujemy dietę na skróty nastawioną na proste związki które są pokarmem drożdżaka. Nasz organizm tego nadmiaru i tak nie przerobi bo jest nastawiony na bardziej złożone związki pokarmowe, natomiast grzyb się rozrasta karmiąc się resztkami związków prostych. )

Duży( plus ) dla nas za wiedzę o istnieniu drożdżaka i bakterii , bo wówczas możemy sprecyzować dietę i czynności by dawały lepszy efekt.

Dodatkowymi elementami działającymi na naszą korzyść(zdrowie) to:
-probiotyki(bakterie pożyteczne,naturalne kiszonki) konkurencja pokarmowa w jelitach(pomocna także przy grypie).
-rośliny, zioła, wodorosty o właściwościach przeciwgrzybicznych.
-leki objawowe i przyczynowe.
-ruch(dopalamy resztki cukrów)
Trzeba pamiętać, że te dodatkowe czynności bez diety nie zadziałają.
To razem daje (2-2)(2-3). Balansujemy zatem na granicy.

_________________
Sprzedam leki pasozyty Prazykwantel Iwermektyna Zentel Albendazol Vermox Mebendazol Yomesan Niklozamid Metronidazol Tynidazol Itrakonazol Orungal Flukonazol Gryzeofulwina Ketokonazol Doksycyklina Nystatyna Chlorochina massagewarsaw@gmail.com
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum pasozyty-grzybice-leczenie.forumoteka.pl Strona Główna -> Forum grzybice Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dołączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać plików na tym forum